Tego jeszcze nie było.

Nowością tegorocznej edycji Wystawy Produktów Regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką”, będzie Live cooking show – „Bitwa na Smaki”.

Pojedynek pomiędzy szefami domowej kuchni a zawodowymi kucharzami.

Nie ograniczamy się terytorialnie. W „Bitwie” może wziąć udział  zespoły z naszego rejonu jak z Poznania, Wrocławia, czy Lublina. Ważne by w swoich potrawach wykorzystały produkt „ Wyprodukowany pod Śnieżką”, co rozumiemy jako wytworzony nie dalej jak 100 km od Jeleniej Góry. Dzięki temu wiedza o bogactwie smaku i aromatu naszego regionu dotrze jeszcze dalej.

Na etapie eliminacji czekać będziemy na przepisy na danie słodkie (deser)   i słone (przekąska, przystawka, zupa lub danie główne) z użyciem produktu „Wyprodukowanego pod Śnieżką”. Dania i sposób ich przygotowania należy opisać, sfotografować lub sfilmować.

*Uwaga dania nie mogą być ani pieczone ani wymagające dłuższego schładzania.

Przesłane przepisy wraz ze zdjęciem do 14 sierpnia 2019 roku będziemy na bieżąco publikować na FB KARR.

19 sierpnia 2019  powołane przez organizatora jury wyłoni cztery podmioty – dwa AMATORSKIE i dwa PROFESJONALNE, które zostają zaproszone do udziału w finale konkursu. Jury swój werdykt oprze na ocenie merytorycznej przepisów oraz na liczbie reakcji, komentarzy i udostępnień które zgromadził post zawierający zgłoszenie.

Kto okaże się zwycięzcą? Kto zaserwuje zgromadzonej publiczności najlepszą regionalną potrawę?

O tym zdecyduje jury i zgromadzona publiczność!

„Bitwę na smaki” poprowadzi dziennikarz kulinarny Paweł Loroch, który również poprowadzi swoje show kulinarne.

Szczegóły w regulaminie konkursu.

Nagroda główna dla zwycięzców „Bitwy na Smaki” to weekendowy pobyt dla dwóch osób w wybranym obiekcie należącym do grupy Górskie Resorty. Nagrodzony będzie mógł wybrać miejsce na relaks w górach spośród hoteli i aparthoteli sponsora. Do wyboru, zależnie od preferencji: Osada Śnieżka w Łomnicy, Blue Mountain Resort w Szklarskiej Porębie oraz Green Mountain Hotel***** i Green Apartments w Karpaczu.

Do pobrania:

Regulamin Konkursu