„Polsko-Czeski Festiwal Smaków”
Projekt „Bliżej tradycji, bliżej siebie” jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu współpracy Interreg V-A Republika Czeska – Polska 2014 – 2020.
TERMIN IMPREZY:
MIEJSCE:
DLA ODWIEDZAJĄCYCH WYSTAWĘ
Podczas jednodniowego, plenerowego „Polsko-Czeskiego festiwalu smaków” odbędą się:
- Pokazy kulinarne z Polski i z Republiki Czeskiej.
- Wspólne gotowanie na patelni oraz brytfannie.
- Quizy na temat historii, tradycji i kuchni z udziałem uczestników z Polski i Republiki Czeskiej.
- Warsztaty piwowarskie.
- Stoiska z regionalnym produktami.
DLA WYSTAWCÓW
Do udziału w tym wydarzeniu zapraszamy w szczególności regionalnych producentów: wędlin, sera, pieczywa, przetworów warzywnych, owocowych, produktów zielarskich, miodów, browarów i innych produktów spożywczych.
Zapraszamy wszystkich, którzy pracą swoich rąk tworzą arcydzieła smaku, by wzięli udział w Polsko-Czeskim festiwalu smaków.
Organizator zapewnia:
- bezpłatną powierzchnię handlowo-wystawową – bez zabudowy, z możliwością sprzedaży promocyjnej i degustacji,
- promocję imprezy w regionalnych mediach.
W Państwa gestii pozostaje: aranżacja stoiska, estetyczna i wpisująca się w charakter wystawy, wyposażenie oraz obsługa stoiska wystawienniczego w wyznaczonych godzinach.