I oto mamy listę finalistów do „Bitwy na Smaki” w ramach 17. Wystawy  Produktów Regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką” 2019.

Pierwszym finalistą „Bitwy na smaki” w ramach Wystawa Produktów Regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką” 2019 w kategorii PROFESJONALNI KUCHARZE jest Piąta Pora Roku – Restaurant & Wine. Ta ekipa do bitwy na smak słony wystawi „Roladę z kurczaka z serem pleśniowym kamiennogórskim, ravioli gruszkowe, sponge z jeżyn, pure z buraka z sosem serowym”.  Propozycją  słodką będzie „Kozie Tiramisu”.

Drugim finalistą „Bitwy na smaki” w ramach Wystawa Produktów Regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką” 2019 w kategorii PROFESJONALNI KUCHARZE jest Restauracja Kuźnia Smaków. Do bitwy na smak słony wystawi „Wątróbkę drobiową w sosie miodowym z jabłkami”. Propozycją  słodką będzie „Makówka”.

Z kolei pierwszą drużyną finałową „Bitwy na smaki” w ramach Wystawa Produktów Regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką” 2019 w kategorii DOMOWI SZEFOWIE KUCHNI jest ekipa Nikolety Dzierżęgai. Do bitwy na smak słony wystawią „Izerską Calineczkę”, na smak słodki „Zaczarowany ogród na orkiszowym ziarnie”.

Drugą drużyną finału „Bitwy na smaki” w ramach Wystawa Produktów Regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką” 2019 w kategorii DOMOWI SZEFOWIE KUCHNI jest ekipa Piotr Bigus. Do bitwy na smak słony wystawi „Krem z dyni”. Propozycją na słodko będzie „Kisiel z kociołka”.

Live cooking show „Bitwa na smaki” rozegra się 6 września 2019 roku na Placu Ratuszowym.

Nie może Was zabraknąć.