Sery góralskie, soki domowej roboty, produkty z lawendy i pyszny chleb. Do tego ceramika artystyczna, arcydzieła użytkowe z drewna i walizki z szalonymi kotami. W takim składzie polscy wytwórcy smaku i rzemieślnicy prezentowali się podczas Wystawy Produktów Regionalnych Euroregion Tour 2020. Impreza już po raz 20. Odbyła się w Eurocentrum w Jabloncu nad Nysą 6 i 7 marca 2020 roku. Podobnie jak podczas naszej Wystawy Produktów Regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką”, impreza pokazuje czym region pachnie, smakuje  i się prezentuje. Korzystają na tym nie tylko wystawcy, ale przede wszystkim turyści i mieszkańcy, którzy informację o bogactwie Karkonoszy niosą dalej.

Wystawie towarzyszyło Forum dyskusyjne „Prawie zapomniane rzemiosło”.

Impreza realizowana jest w ramach projektu “Szlakiem regionalnej tradycji i produkcji w polsko-czeskim rejonie Kotliny Jeleniogórskiej, Gór Izerskich i Karkonoszy” z Programu Interreg V-A Republika Czesko-Polska.